SE POATE SI FARA DIPLOMA DE BAC?

                                                         SE STIE...

Ca multi dintre staruri sau chiar milionari nu beneficiaza de acest statut si anume absolvent cu diploma de bac si cu toate acestea nu se poate spune ca ei nu au reusit .Cum?Ne-ar face mare placere sa ne divulge si noua celorlalti care ne-am tocit creierii si coatele in a lua examenul de bac sau a termina o facultate.
In timp ce unii fac cat mai multe facultati pentru a avea un salariu bun si a avansa din punct de vedere profesional, o parte dintre cei mai de succes antreprenori ai lumii nici nu au terminat liceul, insa detin averi de milioane de dolari. Indiferent ca este vorba de actori, cantareti, oameni de afaceri sau fotomodele, o parte din milionarii lumi nu au terminat liceul.
 Gisele Bundchen, cel mai bine platit manechin din lume, nu a terminat liceul. Cand avea 14 ani, o "vanatoare de modele" a descoperit-o intr-un mall din Brazilia. In 1996, Gisele Bundchen a debutat la Saptamana Modei din New York City. Cel mai bine platit model din lume are o avere estimata la 150 de milioane de dolari si are contracte cu Versace, Dior si alte companii. Ea si-a lansat o linie de sandale numita Ipanema by Gisele.
Cu un portofoliu de companii precum casa de licitatii Christie's, Gucci, Samsonite si Puma, este greu de crezut ca al treilea cel mai bogat om din Franta a renuntat la scoala pentru a-l ajuta pe tatal sau la moara pe care familia o avea.Acesta este Francois Pinault.Motivul acestuia de a renunta la scoala a fost ca ,ceilalti colegi ai sai radeau de el deoarece era sarac.Pai sa vedem cine de cine mai rade acum?

Si Robert De Niro, unul dintre cei mai populari actori din lume, a renuntat la scoala inainte de a implini 17 ani. Actorul care a castigat Oscarul de doua ori a studiat insa la Studioul de Actorie al lui Lee Strasberg si la Stella Adler Conservatory. Cu toate ca nu are bacul luat, De Niro detine studioul de film TriBeCa si mai multe restaurante in New York.
Si trebuie sa recunoastem ca De Niro este si unul din cei mai buni actori americani ai tuturor timpurilor nu doar popular.De altfel acesta in nenumeratele sale roluri a intruchipat personaje oarecum sarace ajunse dupa un timp la un trai mult mai bun si mai decent.
Vidal Sassoon-Dupa ce a stat intr-un orfelinat mai multi ani, maestru britanic in ingrijirea parului ,a plecat la varsta de 14 ani de aici unde s-a inscris la un curs de tuns.Coafurile sale extravagante l-a facut pe acesta foarte cunoscut ,el avand in prezent o avere estimata la peste 130 de milioane de dolari.
50Cent -si-a inceput cariera la varsta de 12 ani cantand pe strazile din South Jamaica melodii ale trupei Queen.De aici a crescut vertiginuos piesele sale fiid vandute in peste 26 de milioane de exemplare.Detine si multe companii la ora actuala averea sa fiind estimata la peste 200 de milioane de dolari.
Frumos nu?
In ciuda faptului ca Jesica Simpson a renuntat la liceu aceasta detine companii de pantofi,ingrijire a parului si este de altfel si o cunoscuta cantareata ,creatoare de moda precum si star de televiziune.
La noi oare se poate?
Chaterine Zeta-Jones-fiica unei croitorese si a unui proprietar de fabrica acasta a renuntat la scoala pe cand avea doar 15 ani pentru a urma o cariera actoriceasca.A fost cunoscuta pentru rolul din Masca lui Zorro si nu numai averea acesteia fiind estimata la 45 de milioane de dolari.
David Karp este recunoscut pentru crearea platformei de blogging Tumblr.Acesta a renuntat la scoala cand avea 15 ani pentru a creea propria companie de dezvoltare web.Acesta are 25 ani iar compania sa este cotata pe Wall Street.
Din pacate exemple ca sa va dau de pe la noi nu prea am gasit .Asta deoarece cred ca nici nu ar fi pentru anumite vedete ceva de lauda deoarece la noi ,,se pune pret pe invatatura,, .Si anume proverbul domne ..AI carte AI parte,,.Oare cine l-a infiintat pentru este chiar pe dos in ultimul timp.
Cel putin la noi.Adica pentru postul de curatenie cel  mai nou nu se mai numeste femeie de seviciu ca e urat ci intretinator mentenanta  trebuie sa ai diploma de bac .Fara nu se poate.Pai sa citim in dex sa vedem ce inseamna mentenanta si apoi sa dam definitii la anumite posturi ce presupune sa speli cu mopul si sa dai cu matura.

Oricum ca si raspuns la intrebare ar cam fi ca se poate ...DAR NU LA NOI.



Comentarii

  1. deea2/7/14

    La noi si cu facultate si nu poti face nimic.Cam ca ce as putea eu sa fac sa devin nu neaparat bogata ?Sa lucrez la fast-food poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. voicu2/7/14

    Poate daca perseverezi in 100 de ani reusesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. mamica9/7/14

    astea sunt niste exemple aiurea/ne dai despre americani/sa cautam niste romani de ai nostri
    pana la urma urmei si diploma asta are un loc /fara ea nu te angajeaza nimeni/ce sa nai zic ca si cu ea te angajezi pe un post naspa

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SUNTEM SAU NU....?

DE CE NU MAI VINE BARZA?