CE POSTAM PE RETELELE DE SOCIALIZARE




   Retelele  de socializare ne-au dat in ultimii ani alternativa de a impartasi bucuriile si deopotriva supararile noastre cu ceilalti,Ca avem ca si persoane in lista cunoscuti sau mai putin cunoscuti cu totii dam like sau nu la anumite stari pe care le are o anumita persoana intr-un anumit moment din viata sa.Poze,impresii,citate,ganduri toate sunt impartasite cu ceilalti si urmarim cu atentie cate un comentariu la cea ce distribuim.Sunt etape din viata noastra.Si mai mult, nu poate trece o anumita perioada fara a posta sau a rasfoii paginile retelei pentru a vedea ce mai este nou.Aproape nu mai exista persoana sub 10 ani cred care sa nu aibe pagina de socializare.
Ce ne facem atunci cand nu suntem suta la suta corecti cu cea ce se intampla in realitate  cu cea ce postam .
Intamplare
Intr-o zi o colega de a mea se invoieste ca ii este foarte foarte rau.Seful binevoitor si ca nu care cumva acesteia sa lesine pe la job o invoieste pe aceasta cu speranta ca in urmatoarea zi se  va simti mai bine.A doua zi era sambata deci pana luni credea el ca va fi bine.Pleaca colega acasa cu o fata de ti se facea mila de dansa si parca iti doreai sa o ajuti sa mergi cu ea la spital .Seara cand ajung acasa bineinteles ca intru pe reteaua de socializare de care v-am spus ca nu mai putem trai si ce sa vedeti.Doamna colega cu pricina isi postase locatia si starea la cateva sute de km de Bucuresti pleca spre munte si era si tare fericita.Nu aveam nici un motiv de invidie doar faptul ca ma gandeam daca seful ei observase acest lucru avandu-l pe acest la prieteni.Nu stiu de ce alesese ca acesta sa faca parte din lista sa de prieteni deoarece ai oarecum o jena in a-ti arata toate dedesubturile (sper ca nu este mult spus)sefului.Dar nu am putut sa nu ma gandesc la faptul ca daca cumva acesta va vedea si oricarora ni s-ar face rau subit acesta ne va mai crede la pastele cailor.
Din stupiditate poate sau nu din prostie cred ca a facut asta pentru ca sunt sigura ca nu era un capat de tara sa faca o simpla invoire si sa nu fie nevoie sa joace vre-un rol.
In fine ,luni cand ne-am deschis calculatoarele sefu ne ceruse la toti acceptul.Nu stiu cati din noi i l-au dat eu nu am facut-o iar cand m-a intrebat daca am pagina de socializare i-am spus ca am dar nu obisnuiesc sa o folosesc.

Asta este doar una dintre multele intamplari vizavi la cam ce ar trebuii sa ai grija sa postezi.

Kirsten Kelly, in varsta de 22 de ani, din Ohio, Statele Unite, a fost data afara de la locul de munca din cauza unui mesaj lasat pe Facebook. Tanara a uitat, se pare, ce prieteni avea in lista.

Suparata ca un client nu i-a lasat un bacsis mai mare, Kirsten si-a scris nemultumirea pe Facebook.
„Daca lasi intr-un restaurant suma de 50 de dolari, atunci ar trebui sa iti permiti sa lasi si un bacsis pe masura”, a scris Kelly pe Facebook.
Cel la care a facut referire ii era prieten pe Facebook. Acesta a vazut mesajul, l-a printat si l-a dus managerului localului.
„Mi-au spus ca nu trebuia sa fac asa ceva si ca nu pot trece cu vederea. Am pus mesajul intr-un moment in care eram foarte nervoasa. Fusese o zi plina, cu multi clienti, iar eu cheltuisera 50 de dolari pe mancare, dar au lasat bacsis doat 6 dolari. Nu mi s-a parut ok”, a declarat fata.
Managerul fast-food-ului a dat-o afara, desi femeia a sters comentariul de pe site-ul de socializare.
Aici ar trebui deci sa ai grija ce prieteni binevoitori ai .
Un barbat a fost amendat cu 1.600 de lire sterline (aprox. 8.800 de lei) din cauza unei postari facute pe pagina de Facebook a fostei iubite, care i-a adus acesteia "prejudicii de imagine".
 Barbatul din Marea Britanie s-a dus acasa la iubita lui si a confruntat-o pentru o presupusa infidelitate. Pentru ca femeia n-a suporat reprosurile, a iesit din casa, insa nu si-a luat la ea telefonul. Barbatul de 30 de ani i-a citit mesajele care confirmau ca este intr-o noua relatie sentimentala.
Macinat, el a intrat pe contul ei de Facebook si a postat un "status update" in numele ei afirmand ca este o "prostituata" si ca accepta "orice oferta".
Barbatul a fost, initial, arestat, insa, ulterior, a fost eliberat, pentru ca nu s-a putut proba infractiunea de violare de domiciliu. A recunoscut, insa, ca a intrat pe contul pe Facebook al iubitei sale, parola avand-o chiar de la ea.
Judecatorul a considerat ca gestul sau nu poate fi considerat infractiune, dar ca i-a adus fostei iubite prejudicii de imagine si a stabilit amenda de 1.600 de lire sterline.

 Deci nu dati niciodata parola nimanui.

 Linzy Greaves, de 25 de ani, din Derbyshire, Anglia, a beneficiat de ajutoare sociale de la stat in valoare de peste 26.000 de euro, pentru care nu avea niciun drept. Femeia nu intelege de ce s-a creat atata valva in jurul infractiunii pe care a comis-o.
 Linzy Greaves abia a evitat sa ajunga la inchisoare din cauza ca a beneficiat pe nedrept de 21.000 de lire (putin peste 26.000 de euro) din banii contribuabililor britanici. Tanara s-a fotografiat cu teancuri de bancnote de 20 de lire si a postat poza pe Facebook, adaugand ca nu pricepe de ce lumea e asa de revoltata.
In varsta de 25 de ani si mama a trei copii, femeia a primit banii timp de trei ani, fara sa declare in tot acest timp ca cei mici fusesera luati in grija de catre altcineva.
Nu inteleg de ce sunt oamenii furiosi. Exista indivizi mai rai in libertate - criminali si pedofili”, a declarat tanara.
Intrebata daca ii este rusine pentru ce a facut, Linzy a spus ca nu. Dupa care, dandu-si probabil seama de ce spune, a adaugat repede ca este rusinata si ca nimeni nu ar trebui sa faca asta. Linzy a primit patru saptamani de inchisoare cu suspendare si fost somata sa plateasca cheltuielile de judecata si o amenda de 180 de lire. Femeia este somera.

Nu arata niciodata cati bani ai .Mai ales sa iti faci poze cu ei.

 Dependenta de Facebook l-a dat de gol pe un hot din Statele Unite. In timp ce jefuia o casa, talharul a facut o pauza pentru a intra pe reteaua de socializare.
 Mai mult, a uitat sa se delogheze atunci cand s-a grabit sa paraseasca locuinta.
Dupa ce s-a dezmeticit din soc, proprietarul a profitat de greaseala talharului. A intrat in contul acestuia si a cerut sprijinul utilizatorilor ca sa il gaseasca. A lasat si un numar de telefon si, spre surpriza lui, a fost contactat chiar de tanarul care il pradase.
Omul a reusit sa il convinga pe individ sa se intalneasca. I-a invitat insa si pe politisti si, dupa aceasta intrevedere, hotul a ajuns dupa gratii.

   Asta le intrece pe toate.
  Deci cu retea fara retea aveti grija ce postati daca nu sunteti OK.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SUNTEM SAU NU....?

Unde se afla orgoliul unei vedete?