DE CE NU MAI VINE BARZA?

                               


       Aceasta intrebare trebuie pusa varului meu Petre.Acesta a fost un copil tare nazdravan ,ca multi altii dealtfel,iar intrebarea titlului i se adreseaza in totalitate.Desi era destul de marisor cand se intampla povestea ,cred ca nu avusese neplacuta placere sa isi surprinda parintii vreodata oarecum.Sa fi avut vreo 8 ani cand ,singur la parinti fiind ,noi toti ceilalti cautam sa scapam de el (facea niste  chestii ingrozitoare,cateodata intrebandu-ma si acum daca avea toata materia cenusie intacta)spunandu-i ca mergem sa o ajutam pe mama cu cel mic sau sa ne jucam cu sora mai mica.
Demoralizat total de faptul ca noi tot il evitam aproape zilnic acesta se duce suparat nevoie mare la mama sa si ii zice .
-Inseamna ca eu nu sunt iubit.De ce nu ma iubiti?
Speriata de cea ce zicea matusa Ana cere lamuriri.
-Pai ,toti au cu cine sa se joace .Andrei,Ioana si toti au pe fratiorii lor de se joaca cu ei .Eu de ce nu am .Cand voi  avea si eu?
Atunci matusa incepu sa ii explice cum stiu ea mai bine ca barza nu vine asa cand dorim noi dar ca poate in  viitor va trece si pe la apartamentul lor si ii va lasa o surioara.

Pornit pe fapte si nedoriind sa mai astepte mult Petre se gandi unde ar putea gasi el o barza.
In fata blocului unde stateam se afla o centrala telefonica ce avea cativa stalpi unde cand era timpul berzele veneau si isi faceau cuib.Intai de toate Petre s-a interesat cum arata aceasta barza si cum o va putea prinde.Intr-o zi cand una dintre pasari statea linistita aceasta a fost puternic tulburata de prastia lui Petre.O data de doua ori si Petre o nimeri.Saraca cazu de la o inaltime destul de buna .Nici una ,nici doua Petre o ia si fuge cu ea acasa.
Cand il vazu cu pasarea in mana ,matusa inlemni.
-Ce-ai facut,mama?De unde e pasarea?
 -Uite ti-am adus barza.Acum ,te rog frumos sa ii zici sa i-mi dea un frate.Ca frate vreau nu sora ,da?
Saraca ,matusa nu stia ce sa faca, sa rada sau sa planga  .Din fericire barza nu patise prea multe ,decat o aripioara  era putin zdruncinata,matusa ingrijiind-o iar unchiul dupa ceva timp a pus-o la loc in cuib.
Nu stiu daca pasarea a mai gasit ceva in cuib dar stiu ca acesta s-a facut bine.
Intre timp angajatii de la centrala respectiva au desfiintat cuiburile pentru a nu mai avea parte de astfel de intamplari.
Insa Petre a ramas mult  timp cu ideea ca barza nu mai vine din cauza lui.

Comentarii

  1. Viorica5/7/14

    Fata mea avea vreo 5 ani vand ma tot intreba
    Mamii ,dar la noi cand mai vine barza?Astea tot i le zicea maicamea cum ca daca sta cuminte aceasta va veni.Oricum in capul ei era ca ii aduce ceva cu care sa se joace.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SUNTEM SAU NU....?