Bucata de sarma,banda de scotch si alte improvizatii

Tragedia de la maternitatea Giulesti am putea spune ca ne reprezinta ca si natiune si nu de un an sau mai multi ci de alungul intregii noastre istorii.Intamplarea face ca uneori sa iasa mai rau si atunci stam in drum si ne miram aproape ipocritic de ce oare?
Cum anumite carti de vizita a natiunii noastre ne reprezinta gen preparate culinare ca si sarmalele cu mamaliguta la fel si titlul acestui post ne insoteste si ne reprezinta pentru simplu fapt ca se poate si asa si de ce nu?
Ca si exemplu va pot da faptul ca combatantii nostri care mergeau in razboi de cele mai multe ori si-au pierdut viata pentru patrie datorita faptului ca aveau arme de un anumit calibru si cartuse de alt calibru si asta datorita faptului ca cele doua obiecte ce trebuiau comandate de la aceasi firma de armament ,impreuna,erau de fapt luate separat ,armele dintr-un loc iar cartusele din alt loc.
De altfel pe aceasta tema a existat si o afirmatie a unui mare general catre regele nostru din acel timp si anume :,,Majestate aveti o armata minunat dezorganizata".
Si de alungul timpului au tot existat din ce in ce mai mult situatii de acelasi gen in domenii diferite.
Disparitia scolilor de meserii a facut ca majoritatea sa se autoscolarizeze si anume daca ti se spargea o teava gaseai repede o improvizatie cu o sarma si o reparai desi tu erai de profesie lacatus mecanic sau ospatar .Sudorul nemaiavand de munca reusea printr-o cunostiinta sa se angajeze la un restaurant si astfel devenea un chelner un pic cam neindemanatic.Si exemplele pot continua.
Cam de la revolutie am inceput sa pierdem meseriasii buni .Tamplarii,parchetarii,zidarii si multi altii care este foarte adevarat nu echivaleaza pierderea celor din sistemul sanitar sau pedagogic.Dar exista un mare dar,in viata de zi cu zi lipsa acestora poate cauza mari tragedii ca dealtfel si cea recenta care imediat a fost politizata ca dealtfel tot ce se intampla la noi.
E grav ca trebuie sa se intample ceva ca sa tragem un semnal de alarma care de fapt este tras tot de noi cei care intram in contact direct cu sursa si nu de cei care sunt direct responsabili de acest lucru.
Toti in egala masura putem spune ca suntem de vina direct sau indirect.Asistenta este acuzata ca nu trebuia sa accepte faptul ca era de una singura pe sectia respectiva cand efectiv trebuia sa fie cel putin doua cadre medicale ,directorul spitalului ca nu sa ocupat cum trebuie de supravegherea constructiilor de amenajare,ministerul ca nu aloca banii necesari ,noi toti ceilalti ca am inchis ochii 20 de ani la tot ce sa intamplat si care a dus la situatia in care ne aflam azi.

Pe scurt poate ne trezim inainte ,,ca tara sa ne cada in cap''.

(articol redactat dupa Blombiz)
postat de taifas

Comentarii

  1. Anonim27/8/10

    cred ca ipocritii suntem noi

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim27/8/10

    si asta o spun pentru ca ne-am lasat sa ajungem asa

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim27/8/10

    cum mama naibii la toti au trecut criza si la noi mai rau se aprofundeaza?

    RăspundețiȘtergere
  4. e au gasit-o pe amarata aia sa raspunda .Ca intotdeauna cade cel mai mic

    RăspundețiȘtergere
  5. Ioana Popovici27/8/10

    e super postul la obiect si adevarat intru totul am dat peste el din intamplare dar tin sa spun ca mi-a mers la inima spune pe sleau

    RăspundețiȘtergere
  6. vanesa1627/8/10

    chiar e adevarat cu aia cu pustile ?pentru ca inseamna ca suntem o natie pierduta pe drum de mult

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SUNTEM SAU NU....?

DE CE NU MAI VINE BARZA?