EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM

             Intamplarea a facut sa ma intalnesc cu prietenii la o sueta.In ultimul timp am inceput sa iesim foarte rar si asta deoarece criza a inceput sa i-si spuna cuvantul aproape la toti .
Din vorba in vorba Aniela ,una din cele mai bune prietene a inceput sa ni se confeseze.Mai ca ii dadeau lacrimile cand ne povestea intamplarile prin care a trecut in cautarea unui loc de munca.De curand a ramas fara job datorita unor divergente intre ea si managera ei .Ca o paranteza vreau sa adaug ca aceasta prietena a mea tocmai ce si-a dat masterul in economie si era cu mult mai sus decat managera respectiva care de abia la toamna va merge la facultate.In fine sa revenim la discutia propriu-zisa.A inceput sa ne poveteasca cum disperarea a pus stapanire pe ea deoarece si sotul a ramas fara contracte si stau decat in salariul acestuia de 1200 de ron iar datoriile se strang incet incet si bineinteles a mers in cautarea unui nou job.Cautarea ei nu prea a dat roade datorita crizei cu care ne confruntam.Tot cea ce a putut gasi a afost niste posturi de consilier clienti la niste magazine de tip fast-food.
,,Ce mama .... sa consiliez la fast-food?Cate aripioare sa ia clientul sau ce ciorba ...de vacuta sau de burta?''a venit intrebarea ei .
,,Si cam ce salariu credeti ca mi s-a propus?Astronomica suma de 800 de ron .Iar ca program lucrez de la ora 9.30-23.30 va vine sa credeti?A ...am liber duminica. Super.Iar in afara de acest aspect al renumeratiei,ca si consilier de clienti am si sarcina de a ajuta la curatenie ,ambalare si altele pe care inca nu le inteleg".
Bun ,poate multi ar fi fericiti numai sa gaseasca ceva indiferent unde si indiferent pe cati bani.Dar cum facem cu proverbul,,Ai carte ,ai parte"?Scolile astea parcurse de noi,nopti nedormite inaintea examenelor,emotii si mai ales bani dati de noi sau de catre parintii nostri?Sa fie intradevar criza aceasta un prilej ca angajatorii sa poata face propuneri salariale din ce in ce mai mici sau chiar intradevar nu au posibilitatea de a mai plati personalul pentru munca prestata sau mai rau platesc unul pentru a face munca la trei.
Atunci intradevar vom ajunge la o etapa dificila si anume la aceea de exploatare a omului de catre om.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SUNTEM SAU NU....?

Unde se afla orgoliul unei vedete?